Samsung Eco Remote

Trenger ikke batteri

Fjernkontrollen som følger med Samsungs 2022-modeller kan lades med WiFi.

UTEN BATTERI: Samsung Eco Remote lades med lys eller WiFi. Foto: Samsung
UTEN BATTERI: Samsung Eco Remote lades med lys eller WiFi. Foto: Samsung Vis mer
Publisert

I fjor lanserte Samsung fjernkontrollen Eco Remote til sine TV-er, som ved hjelp av et lite solcellepanel på baksiden kunne lades fra solenergi.

Lades med WiFi

På årets modell har koreanerne tatt enda et steg. I tillegg til solcellepanelet på baksiden, som kan lade fjernkontrollen både med sollys og innendørsbelysning, kan den nå også lades av radiobølgene fra den trådløse ruteren du har i huset – som høres perfekt ut om du har TV-en plassert i en kjellerstue uten særlig tilgang til lys.

Samsungs nye fjernkontroll kan lades med lys eller WiFi-signaler og ser slik ut, med hurtigknapper for Netflix, Disney+, Amazon Prime Video og Samsung TV Plus. Foto: Samsung
Samsungs nye fjernkontroll kan lades med lys eller WiFi-signaler og ser slik ut, med hurtigknapper for Netflix, Disney+, Amazon Prime Video og Samsung TV Plus. Foto: Samsung Vis mer

Den trenger heller ikke å være i nærheten av den trådløse ruteren - dette skal fungere så lenge den har WiFi-signal, som typisk kan være på 40 meters avstand om det ikke finnes obstruksjoner i veien.

Raskest vil den selvsagt lade om du plugger i en USB-C-kabel, men med jevn tilgang på lys og WiFi skulle man tro at det ikke er nødvendig.

Fjernkontrollen har faktisk ikke noe litium-ion-batteri på innsiden, men lagrer energi i en kondensator.

På modellene The Frame, The Serif og The Sero, Samsungs «lifestyle»-TV-er, vil fjernkontrollen være hvit (nytt).

Ny The Frame

Apropos The Frame, en TV fra Samsung som ser ut som et bilde på veggen når den er avslått, kommer den også i ny utgave i 2022.

Denne gangen bruker Samsung et antirefleks-belegg som skal gjøre illusjonen om at det henger et bilde på veggen enda mer realistisk. Det skal til og med føles lerret-aktig hvis du berører det. Hva det gjør med bildekvaliteten ellers gjenstår å se.

2022-kolleksjonen består av TV-er i syv størrelser - fra 32 til 85 tommer. Som i fjor byr de på 4K HDR, 120 Hz 4K-spilling og kvanteprikkteknologi, men om du skal ha det beste fra Samsung, er det fortsatt selskapets Neo QLED-modeller som gjelder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer