Samsung Eco Remote

Trenger ikke batteri

Fjernkontrollen som følger med Samsungs 2022-modeller kan lades med WiFi.

UTEN BATTERI: Samsung Eco Remote lades med lys eller WiFi. Foto: Samsung
UTEN BATTERI: Samsung Eco Remote lades med lys eller WiFi. Foto: Samsung Vis mer
Publisert

I fjor lanserte Samsung fjernkontrollen Eco Remote til sine TV-er, som ved hjelp av et lite solcellepanel på baksiden kunne lades fra solenergi.

Lades med WiFi

På årets modell har koreanerne tatt enda et steg. I tillegg til solcellepanelet på baksiden, som kan lade fjernkontrollen både med sollys og innendørsbelysning, kan den nå også lades av radiobølgene fra den trådløse ruteren du har i huset – som høres perfekt ut om du har TV-en plassert i en kjellerstue uten særlig tilgang til lys.

Den trenger heller ikke å være i nærheten av den trådløse ruteren - dette skal fungere så lenge den har WiFi-signal, som typisk kan være på 40 meters avstand om det ikke finnes obstruksjoner i veien.

Raskest vil den selvsagt lade om du plugger i en USB-C-kabel, men med jevn tilgang på lys og WiFi skulle man tro at det ikke er nødvendig.

Fjernkontrollen har faktisk ikke noe litium-ion-batteri på innsiden, men lagrer energi i en kondensator.

På modellene The Frame, The Serif og The Sero, Samsungs «lifestyle»-TV-er, vil fjernkontrollen være hvit (nytt).

Ny The Frame

Apropos The Frame, en TV fra Samsung som ser ut som et bilde på veggen når den er avslått, kommer den også i ny utgave i 2022.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.