Trenger jeg skjermbeskytter?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg har ofte lurt på hva en skjermbeskytter skal være godt for. Vil skjermen leve lengre dersom jeg bruker skjermbeskytter, eller er det bare til "pynt"?

hilsenSvein Magne

Datadoktoren svarer

Hei Svein Magne,

I gamledager, i VGA-tiden (på 80- og begynnelsen av 90-tallet) hendte det rett ofte at skjermbildet "brant" seg inn i skjermen dersom det fikk stå på lenge nok, og ble dermed synlig etter at du hadde slått av skjermen. En skjermbeskytter, eller et lite program som viste grafiske elementer som beveget seg over skjermen eller forandret på bildet, forhindret at pikslene fikk sjanse til å "brenne seg fast".

Selv om dette sjelden er et problem på moderne skjermer, og fraværende på LCD-skjermer, har skjermbeskytteren overlevd. Mest som et underholdende innslag, og med passord kan den også hindre at forbipasserende tar seg en rask snoketur på PCen din.

Hvis du vil spare skjermen (og strøm) er det på den annen side mer fornuftig å bruke strømsparingsfunksjonene i operativsystemet.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer