Triksene som gjør iTunes raskere

Er iTunes litt for treg?

Med de rette innstillingene kan du få iTunes til å bli kjappere.
Med de rette innstillingene kan du få iTunes til å bli kjappere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I gamle dager brukte de fleste Winamp - nå er det langt flere mediespillere på markedet, og blant de mest populære finner vi Windows Media Player, Mediamonkey, Amarok, Foobar2000 og iTunes, som er spesielt utbredt blant de som eier et Apple-produkt; det være seg en iPod eller en Mac.

iTunes er et typisk produkt folk elsker å hate. Stadig finner Apple på nye og innovative funksjoner, men ofte går det på bekostning av ressursbruk.

Slik får du mest ut av iTunes

Er du blant dem som opplever iTunes som i overkant tregt, kan følgende tips være til god nytte:

Senk oppstartstiden

Har du en iPod/iPhone du pleier å koble til maskinen for å lade den opp? Da er du sikkert lei av at iTunes starter opp og starter synkroniseringsprosessen automatisk.

Denne slår du ganske enkelt av ved å merke enheten i iTunes og trykke vekk krysset for automatisk å synkronisere når denne kobles til maskinen, som vist på skjermbildet under:

Fjern smarte spillelisterDet er to typer iTunes-brukere - de som bruker smarte spillelister og de som ikke gjør det. Et subsett av sistnevnte gruppe er de som ikke bruker det, men som allikevel har en håndfull smarte spillelister i venstre marg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.