Del videoer til YouTube Kids

Trikset alle foreldre bør kunne

Unngå maset om at favorittvideoen ikke er i barne-appen.

FAVORITT: YouTube er en favoritt blant mange barn. Har du barn under 13, er YouTube Kids et bedre alternativ enn hovedtjenesten. Foto: Shutterstock/NTB
FAVORITT: YouTube er en favoritt blant mange barn. Har du barn under 13, er YouTube Kids et bedre alternativ enn hovedtjenesten. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Mange foreldre jublet da Google lanserte en egen YouTube-app for barn.

Denne gjorde det litt tryggere å la barna se på YouTube uten tilsyn. Mange opplevde at en uskyldig video om traktorer på YouTube kunne ende i en blodig affære.

I YouTube Kids finner du bare barnetilpasset innhold, og du kan også sette opp aldersgrenser og blokkere kanaler og lignende.

Helt ny funksjon

Nylig åpnet imidlertid Google for noe veldig kjekt, nemlig at du kan dele innhold fra hovedappen til YouTube Kids.

Det hender jo det er videoer som du ikke finner i YouTube Kids som barna kan få se på likevel, i hvert fall når de begynner å bli litt eldre. Kanskje har skolen lagt ut noen videoer det kan være kjekt å få med seg?

(Min sønn er svært opphengt i kjøttetende planter, og med den nye funksjonen slipper jeg mas om å få se på «voksen-jutuub».)

Slik gjør du

For å dele en video fra vanlig YouTube til YouTube Kids, er det bare å søke den opp i mobilappen, trykke på Del-knappen og velge «Med barna». Deretter velger du hvilken profil du ønsker å dele den med (du kan ha opptil 8 i YouTube Kids-appen).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer