Test av overgang fra mSATA til SATA

Trikset som lar deg bruke en SSD for bærbare i en stasjonær PC

Løsningen ble et kinaprodukt til et par tiere.

ALT DU TRENGER: Vår gamle SSD til venstre, adapteret til høyre. Når SSD-en er montert i adapteret, er det bare å koble løsningen i en stasjonær PC, så har du fått lynrask ekstra lagringsplass. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ALT DU TRENGER: Vår gamle SSD til venstre, adapteret til høyre. Når SSD-en er montert i adapteret, er det bare å koble løsningen i en stasjonær PC, så har du fått lynrask ekstra lagringsplass. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har i det siste hatt fokus på gjenbruk av SSD-en i PC-er som er klar for dynga, og har blant annet sett på hvordan du kan lage en bitteliten ekstern SSD til backupformål og en minnepinne med en SSD med mSATA-grensesnitt, slike som var veldig vanlige i mange bærbare mellom 2012-2014.

Denne gangen skal vi se at det er veldig enkelt å bruke slike også i stasjonære PC-er.

En slik løsning vil normalt være 3-5 ganger raskere enn en typisk tradisjonell mekanisk harddisk - og er dessuten helt lydløs.

En overgang fikser biffen

Siden mSATA-grensesnittet er annerledes enn SATA-grensesnittet i den stasjonære PC-en, trenger du en overgang. Nok en gang tok vi turen innom eBay og gjorde noen raske søk, og ganske riktig: Slike overganger finnes i hopetall fra en lang rekke selgere - naturligvis er mye kinabasert, med prislapper helt ned til 16 kroner, inkludert frakt til Norge.

Etter å ha vurdert forskjellige modeller, leverandører og tilbakemeldinger fra kjøpere, endte vi til slutt opp med denne, som førte til et trekk fra kontoen på nøyaktig 16 kroner og 94 øre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer