TRIPPELTEST: Systemkameraer uten speil

Vi har testet tre systemkameraer fra Canon, Nikon og Sony.

TRE UTEN SPEIL: Fra venstre - Sony NEX-6, Nikon 1 V2 og Canon EOS M.
TRE UTEN SPEIL: Fra venstre - Sony NEX-6, Nikon 1 V2 og Canon EOS M. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november spurte vi DinSides lesere hvilke tre speilløse systemkameraer vi skulle teste før jul. Mens Canon EOS M var det desidert mest etterspurte, var det jevnere på de neste plassene, og da avstemningen ble telt opp, satt vi igjen med følgende tre modeller:

  • Canon EOS M
  • Nikon 1 V2
  • Sony NEX-6
De tre kameraene er alle nylig lansert og koster fra 5.500 (Canon) til 7.500 (Sony) med kit-objektiv i de rimeligste nettbutikkene.

Dette er altså kameraer hvis optikk kan byttes ut, og der du i tillegg kan koble til eksterne blitser, filtre og mer til. Siden speilet er fjernet, er de fysisk mindre enn speilreflekskameraene; på størrelse med de største kompaktkameraene. I motsetning til et tradisjonelt kompaktkamera har disse større bildesensor. Verdt å merke seg er imidlertid at sensoren i Nikon 1 V2 er noe mindre enn de to andre:

Det gjør også at beskjæringsfaktoren er høyere på Nikon-kameraet og at de fysiske brennviddene på objektivet er lavere, hvilket igjen betyr at både kamera og optikk kan lages noe mindre. Ulempen er, i hvert fall på papiret, at pikslene sitter tettere på denne sensoren, noe som kan bety at kameraet ikke er like godt når lystilgangen er dårlig. Hvordan det gikk, skal vi se på senere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer