Trippeltest: systemkameraer uten speil

…og leserne bestemmer hvilke!

DinSide skal trippelteste tre systemkameraer uten speil, og du kan være med på å bestemme hvilke.
DinSide skal trippelteste tre systemkameraer uten speil, og du kan være med på å bestemme hvilke. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Canon tidligere i år lanserte EOS M, ble ligningen komplett – alle de store produsentene tilbyr nå speilløse systemkameraer – kameraer som er mindre enn det tradisjonelle speilreflekskameraet, men som har større sensor enn kompaktkameraene og derfor er i stand til å ta like gode bilder som et vesentlig større speilreflekskamera.

Selv setter vi veldig pris på de speilløse systemkameraene som produktgruppe; de er lette og hendige å ha med seg – som regel uten at det går ut over brukskomforten og bildekvaliteten.

Er du i markedet for et slikt kamera i forbindelse med julehandelen, enten det er for å kjøpe eller skrive på ønskelista, har vi derfor tenkt til å hjelpe deg på vei med å teste tre av dem.

Men hvilke? Det kan du som leser være med på å avgjøre.

DinSides kameratester


I boksen til høyre har vi listet opp et godt utvalg med speilløse systemkameraer. Kriteriet for å bli listet opp er at kameraet er lansert i 2012, har utskiftbar optikk og mangler speil.

For å hjelpe deg med utfyllingen, har vi samlet alle kameraene i en liste hos Prisjakt slik at du kan sjekke priser og egenskaper:

Speilløse systemkameraer (Prisjakt)

Vi ber deg om å krysse av for de du ønsker at vi skal ta inn til test, og så gjør vi et utvalg basert på avstemningen. Vi plukker ikke nødvendigvis de tre med flest stemmer dersom prisen på kameraene varierer veldig, men bruker avstemningen som en sterk pekepinn på hvilke kameraer vi bestiller testmodeller av. Vi kommer ei heller til å ta inn mer enn ett produkt fra hver produsent.

Selve testingen kommer til å gjøres over noen uker, men resultatet blir selvsagt publisert i god tid før jul.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer