Google Assistant og Bixby i nye TV-er

Trodde du at du hadde en smart-TV? Vent til du får se 2018-modellene

2018 kommer til å bli husket som året da kunstig intelligens fant veien til TV-apparatene våre.

TV-ENE BLIR SMARTE: Se hvordan du kan starte peiskosen med Google Assistant innebygd i Philips sine nye TV-er, som lar deg styre TV, lys og varme med bare stemmen. Vis mer Vis mer
Publisert

Hvis du har kjøpt ny TV i løpet av de fire-fem siste årene, er det stor sannsynlighet for at du har en såkalt «smart-TV». Dette er en betegnelse på en TV som har mulighet til å laste ned, installere og kjøre apper som utvider grunnfunksjonaliteten i TV-en.

På sett og vis er det smart, men det har fint lite med intelligens å gjøre.

AI – årets største salgsargument for TV

2018 tegner imidlertid til å bli året da TV-ene virkelig blir smarte. Etter flere år der innovasjonene stort sett har ligget på bildenivå (3D, 4K, HDR), er turen nå kommet til å utstyre TV-ene med kunstig intelligens (AI) – slik at de blir i stand til å svare på spørsmål, utføre kommandoer og ikke minst styre smarthusfunksjoner.

Og du slipper å taste bokstav for bokstav med piltastene på fjernkontrollen, bare hold inne mikrofon-knappen og snakk til TV-en – som du ville snakket til et menneske.

Det kan også være at den ikke krever fjernkontrollen i det hele tatt, men er satt til å lytte til en spesiell vekkelseskommando. Når du har sagt de magiske ordene, kan du fortsette med å stille spørsmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer