Trodde du passordet ditt var trygt?

De fleste passord kan crackes på sekunder.

Trodde du passordet ditt var trygt?
Publisert
Sist oppdatert

Har du mange passord å huske på i hverdagen?

De fleste av oss har etter hvert fått en god håndfull av dem, og det er selvsagt fristende å ta snarveien - enten ved å bruke det samme passordet hver gang, eller holde dem såpass enkle at du lett kan huske dem alle.

Inntil nylig var det også undertegnedes politikk, før jeg endelig gjorde det - byttet ut alle mine lette og ensartede passord til lange, vanskelige-å-gjette-passord. Jo lenger passord du har, jo vanskeligere er det å gjette. I tillegg vil innslag av tall, store og små bokstaver, spesialtegn osv gjøre det enda vanskeligere for en med onde hensikter.

Hvis du er i tvil om at dette har noe for seg, kan du prøve Hackosis. Dette er en kalkulator som lar deg beskrive passordet ditt for deretter å få en beregning som viser hvor lang tid det ville ha tatt å cracke passordet ditt med en normalt rask PC.

Så usikkert er nettet ditt

Bratt "kurve"

Det er oppsiktsvekkende hvor mye vanskeligere det blir så snart du legger på et par ekstra bokstaver og spesialtegn. Vi demonstrerer med et lite eksempel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer