Tron 2.0

Du trenger ikke være datanerd for å sette pris på dette spillet, som baserer seg på en klassisk film fra 1982. Her snakker vi om en meget kreativ og flott filminspirert tittel.

Publisert
Sist oppdatert

Det var en ganske glimrende ide å konvertere Tron-universet til dataformat. Filmen handler tross alt om mennesker som blir digitalisert og befinner seg på innsiden av en datamaskin, sammen med programmer som også har menneskeform. Hva er det da som passer bedre til å gjenskape Tron 20 år etter, enn en datamaskin?

Spillet Tron 2.0 er på mange måter en offisiell oppfølger til filmen. Helten er Jet Bradley, sønnen til Alan Bradley fra den originale filmen. Du vil hele tiden møte på referanser til filmen, og det hele er naturligvis presentert i stil med filmens utseende.

Jet Bradley blir på begynnelsen av spillet digitalisert, og havner på innsiden av datamaskinen. Han ser etter sin far, som etter all sannsynlighet er blitt skadet av representanter for et firma med skumle hensikter. Dette firmaet heter fCon, og er ute etter Alans meget avanserte program, Ma3a. Det er opp til deg å forsvare Ma3a, og komme deg levende gjennom det digitale universet.

Høyteknologisk mareritt?

Det aller første du legger merke til er den nydelige visuelle stilen. Alle som har sett Tron-filmen vet hva vi snakker om: en mørk, virtuell virkelighet, full av rette linjer og sirkler, og med glødende kanter. Menneskelignende programmer ikledd selvlysende kostymer, og merkelige, kantete kjøretøy som flyr langs datastrømmer. Designerne av spillet har gjort en helt utrolig jobb med å gjenskape denne stilen, som var nødvendig de filmen ble laget (man kunne rett og slett ikke lage mer detaljerte spesialeffekter på denne tiden), men som i dag har en herlig retrofølelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer