TrueCrypt - gratis kryptering

"Alle" skal ha bærbar PC for tiden, men de færreste tenker på konsekvensene hvis PCen blir stjålet. Med dette gratisprogrammet kan du hindre at dokumenter og bilder havner i feile hender.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om data kan krypteres direkte i NTFS-filsystemet i Windows 2000 og XP, kan det være behov for en mer robust og sikker løsning for noen. Det finnes kommersiell programvare som ordner dette, blant annet PrivateDisk som vi har testet tidligere.

Men det finnes også en gratis løsning basert på åpen kildekode, som heter TrueCrypt. Denne har en rekke avanserte finesser, men er også svært brukervennlig. Dermed er det ikke noe problem å ta den i bruk, selv for middels datakyndige brukere som ønsker å beskytte sine data mot innsyn av andre.

Dette blir ikke mindre aktuelt med tanke på eksplosjonen i salg av bærbare PCer, som vi har opplevd den siste tiden.

Viktige egenskaper

Med TrueCrypt kan du lage en virtuell kryptert disk inne i en fil og mounte denne som en normal disk. I vårt tilfelle laget vi en virtuell disk H: og flyttet mappen Mine Dokumenter til denne.

Du kan også kryptere en hel disk, partisjon eller annen lagringsenhet, som f.eks. USB-minneplugg.

Du kan skjule krypterte data på flere måter, ved et skjult diskvolum eller ved kamuflerte data som ikke skiller seg ut fra vanlige tilfeldige data.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer