Facebook i Europa

– Truer ikke med å stenge i Europa

Meta slår tilbake på rapportene om at de muligens vil trekke seg ut fra Europa.

TILBAKEVISER PÅSTANDER: Meta er klare på at de ikke truer med å stenge i Europa, slik mange har forstått deres siste kvartalsrapport. Foto: Reuters/Dado Ruvic/NTB
TILBAKEVISER PÅSTANDER: Meta er klare på at de ikke truer med å stenge i Europa, slik mange har forstått deres siste kvartalsrapport. Foto: Reuters/Dado Ruvic/NTB Vis mer
Publisert

I helga var det mange som hevet øyenbrynene da de så kvartalsrapporten fra Meta, som blant annet eier Facebook og Instagram. En formulering kunne tyde på at selskapet i verste fall ville stenge sine tjenester i Europa.

Selskapet har nå postet et blogginnlegg der de avkrefter nettopp dette.

Utfordringen for Metas del er at EU gransker avtalene som tillater Meta å overføre informasjon om europeiske borgere til amerikanske servere.

– Vi har absolutt ikke noe ønske om å trekke oss ut av Europa; selvfølgelig har vi ikke det. Men den enkle realiteten er at Meta, som mange andre virksomheter, organisasjoner og tjenester, er avhengig av dataoverføringer mellom EU og USA for å kunne drive våre globale tjenester. Vi er ikke alene. Minst 70 andre selskaper fra et bredt spekter av bransjer, inkludert ti europeiske virksomheter, har også tatt opp risikoen rundt dataoverføringer i sine inntektsrapporter, skriver Markus Reinisch, visepresident i den europeiske avdelingen for offentlig politikk i Meta.

Han påpeker at det i flere år har vært konflikter mellom EU og USA rundt det å beskytte data. «Safe Harbor»-avtalen ble slått ned av EU-domstolen i 2015, og i fjor sommer ble «Privacy Shield»-ordningen også ugyldiggjort av samme instans.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer