Apple

Truer med å avsløre Apple-planer

Hackere angrep iPhone-produsenten med løsepengevirus.

REVIL: Hackergruppen Sodin skal ha stjålet en rekke dokumenter som inneholder Apple-hemmeligheter. Foto: Shutterstock / NTB
REVIL: Hackergruppen Sodin skal ha stjålet en rekke dokumenter som inneholder Apple-hemmeligheter. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hackere krever 50 millioner dollar, drøye 400 milloner kroner, fra Apple for ikke å røpe hemmeligheter om ikke-annonserte Apple-produkter. Det melder The Record.

Bakgrunnen er at hackergruppen Sodin, som står bak løsepengeviruset REvil, hevder de har stjålet dokumenter fra det taiwanske selskapet Quanta Computer, som produserer MacBook-PC-er.

Ifølge Sodin inneholder de stjålne dokumentene informasjon om kommende bærbare PC-er fra Apple og en ny Apple Watch, i tillegg til en Lenovo ThinkPad.

For å bevise at de sitter på informasjon, la hackergruppen blant annet ut detaljer om den nye iMacen som ikke var kjent blant de vanlige ryktemakerne, i forkant av lanseringen tirsdag denne uka.

– Vi venter ikke på den kommende Apple-lanseringen, men vi, REvil-gruppen, publiserer i dag detaljer om kommende lanseringer fra selskapet som er elsket av så mange, skrev Sodin i et blogginnlegg i forkant av tirsdagens Spring Loaded-lansering.

– Tim Cook kan takke Quanta. På vår side har vi brukt mye tid for å løse dette problemet, skrev gruppen og viste til at Quanta skal ha avvist deres pengekrav for ikke å gå ut med informasjon.

Hva er løsepengevirus?

Løsepengevirus, eller ransomware, er en betegnelse på uhumske programmer som gjør skade på PC-en din (eller andre enheter) for deretter å kreve offeret for løsepenger.

Fremla pengekrav

I forkant av Spring Loaded la Sodin ut sitt krav på 50 millioner dollar, med trusler om å dele nye detaljer hver dag hvis kravet ikke blir betalt.

– Vi anbefaler at Apple kjøper tilbake de tilgjengelige dataene innen 1. mai, lyder en oppfordring fra hackergruppen.

Bekrefter angrep

Overfor Bloomberg bekrefter Quanta angrepet og sier at selskapets sikkerhetsavdeling samarbeider med eksterne IT-eksperter for å respondere på kyberangrepet.

– Vi har rapportert til og hatt kommunikasjon med relevante politimyndigheter og personvernmyndigheter etter nylige observasjoner av unormal oppførsel. Det har ikke vært noen materiell skade på selskapets forretningsvirksomhet, uttaler Quanta til nettstedet.

Apple har så langt ikke kommentert hackerangrepet, skriver Bloomberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer