Apple

Truer med å avsløre Apple-planer

Hackere angrep iPhone-produsenten med løsepengevirus.

REVIL: Hackergruppen Sodin skal ha stjålet en rekke dokumenter som inneholder Apple-hemmeligheter. Foto: Shutterstock / NTB
REVIL: Hackergruppen Sodin skal ha stjålet en rekke dokumenter som inneholder Apple-hemmeligheter. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hackere krever 50 millioner dollar, drøye 400 milloner kroner, fra Apple for ikke å røpe hemmeligheter om ikke-annonserte Apple-produkter. Det melder The Record.

Bakgrunnen er at hackergruppen Sodin, som står bak løsepengeviruset REvil, hevder de har stjålet dokumenter fra det taiwanske selskapet Quanta Computer, som produserer MacBook-PC-er.

Ifølge Sodin inneholder de stjålne dokumentene informasjon om kommende bærbare PC-er fra Apple og en ny Apple Watch, i tillegg til en Lenovo ThinkPad.

For å bevise at de sitter på informasjon, la hackergruppen blant annet ut detaljer om den nye iMacen som ikke var kjent blant de vanlige ryktemakerne, i forkant av lanseringen tirsdag denne uka.

– Vi venter ikke på den kommende Apple-lanseringen, men vi, REvil-gruppen, publiserer i dag detaljer om kommende lanseringer fra selskapet som er elsket av så mange, skrev Sodin i et blogginnlegg i forkant av tirsdagens Spring Loaded-lansering.

– Tim Cook kan takke Quanta. På vår side har vi brukt mye tid for å løse dette problemet, skrev gruppen og viste til at Quanta skal ha avvist deres pengekrav for ikke å gå ut med informasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer