Apple

Truer med å avsløre Apple-planer

Hackere angrep iPhone-produsenten med løsepengevirus.

REVIL: Hackergruppen Sodin skal ha stjålet en rekke dokumenter som inneholder Apple-hemmeligheter. Foto: Shutterstock / NTB
REVIL: Hackergruppen Sodin skal ha stjålet en rekke dokumenter som inneholder Apple-hemmeligheter. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hackere krever 50 millioner dollar, drøye 400 milloner kroner, fra Apple for ikke å røpe hemmeligheter om ikke-annonserte Apple-produkter. Det melder The Record.

Bakgrunnen er at hackergruppen Sodin, som står bak løsepengeviruset REvil, hevder de har stjålet dokumenter fra det taiwanske selskapet Quanta Computer, som produserer MacBook-PC-er.

Ifølge Sodin inneholder de stjålne dokumentene informasjon om kommende bærbare PC-er fra Apple og en ny Apple Watch, i tillegg til en Lenovo ThinkPad.

For å bevise at de sitter på informasjon, la hackergruppen blant annet ut detaljer om den nye iMacen som ikke var kjent blant de vanlige ryktemakerne, i forkant av lanseringen tirsdag denne uka.

– Vi venter ikke på den kommende Apple-lanseringen, men vi, REvil-gruppen, publiserer i dag detaljer om kommende lanseringer fra selskapet som er elsket av så mange, skrev Sodin i et blogginnlegg i forkant av tirsdagens Spring Loaded-lansering.

– Tim Cook kan takke Quanta. På vår side har vi brukt mye tid for å løse dette problemet, skrev gruppen og viste til at Quanta skal ha avvist deres pengekrav for ikke å gå ut med informasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.