Truth Social relansert 2022:

Trump har lansert egen «Twitter»

Melder om «massiv pågang» for å få registrert konto.

STARTER EGET: Utrullingen av Donald Trumps eget sosiale nettverk startet denne uka. Foto: Chris Delmas/AFP/NTB
STARTER EGET: Utrullingen av Donald Trumps eget sosiale nettverk startet denne uka. Foto: Chris Delmas/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Natt til mandag norsk tid ble USAs tidligere president Donald Trump sitt nye sosiale nettverk, gjort tilgjengelig via Appstore. Det melder Reuters.

Ble kastet ut

Nettverket, som har fått navnet «Truth Social» ble initiert av presidenten selv, etter at han ble blokkert fra en rekke sosiale medier etter stormingen av den amerikanske kongressen i januar 2021.

Hans første forsøk med blogg på egen nettside, ble lansert allerede i mai i fjor, men fikk dårlig gjennomslag, og ble lagt ned etter kort tid.

Før han ble utestengt, hadde Trump 88 millioner følgere på Twitter. Mange av dem mener at han har en oppriktighet som andre politikere mangler, har NTB tidligere skrevet.

Begrenset tilgang

Ifølge The Verge, er ser nettverket ut til å være modellert etter Twitter.

I stedet for Tweets poster brukere såkalte Thruths, som vises i en Thruts-feed. Ser du en post du vil dele med vennene dine, kan du Re-Truth-e meldingen, skriver nettstedet.

Nettverket har angivelig vært under beta-testing siden november, med rundt 500 brukere, men man har altså nå begynt å rulle det ut til folk som hadde satt seg opp på venteliste, og andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer