Truth Social relansert 2022:

Trump har lansert egen «Twitter»

Melder om «massiv pågang» for å få registrert konto.

STARTER EGET: Utrullingen av Donald Trumps eget sosiale nettverk startet denne uka. Foto: Chris Delmas/AFP/NTB
STARTER EGET: Utrullingen av Donald Trumps eget sosiale nettverk startet denne uka. Foto: Chris Delmas/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Natt til mandag norsk tid ble USAs tidligere president Donald Trump sitt nye sosiale nettverk, gjort tilgjengelig via Appstore. Det melder Reuters.

Ble kastet ut

Nettverket, som har fått navnet «Truth Social» ble initiert av presidenten selv, etter at han ble blokkert fra en rekke sosiale medier etter stormingen av den amerikanske kongressen i januar 2021.

Hans første forsøk med blogg på egen nettside, ble lansert allerede i mai i fjor, men fikk dårlig gjennomslag, og ble lagt ned etter kort tid.

Før han ble utestengt, hadde Trump 88 millioner følgere på Twitter. Mange av dem mener at han har en oppriktighet som andre politikere mangler, har NTB tidligere skrevet.

Begrenset tilgang

Ifølge The Verge, er ser nettverket ut til å være modellert etter Twitter.

I stedet for Tweets poster brukere såkalte Thruths, som vises i en Thruts-feed. Ser du en post du vil dele med vennene dine, kan du Re-Truth-e meldingen, skriver nettstedet.

Nettverket har angivelig vært under beta-testing siden november, med rundt 500 brukere, men man har altså nå begynt å rulle det ut til folk som hadde satt seg opp på venteliste, og andre.

Mange har imidlertid hatt problemer med å komme seg inn og blitt møtt av beskjeden om at man er satt på venteliste på grunn av massiv pågang, ifølge Reuters.

Nettverket er per nå kun tilgjengelig i USA, og ifølge sjef for Trump Media & Technology Group, David Nunes, håper de å være fullt oppe å gå - i hvert fall i USA - i løpet av mars. Det sa han i et intervju med Fox News søndag.

En Android-versjon skal også være på vei.

TIPS: Dette trikset sikrer deg mot å bli oppringt av telefonselgere. Video: Malin Ridder-Nielsen Janssen Vis mer

Alternativt medie

Truth Social føyer seg inn i rekken av teknologiselskaper som prøver å trekke til seg brukere som føler at deres synspunkter blir undertrykket på de mer vanlige plattformene.

«Så langt har ingen av de nye selskapene, som inkluderer Twitter-kopien Gettr og Parler og videosiden Rumblr kommet i nærheten av samme popularitet som sine etablerte motparter», skriver Reuters.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer