Trust Compact Scan USB 19200

Med imponerende 48 bits fargedybde, høy oppløsning og en meget lav pris, skulle denne skanneren fra Trust være interessant for mange. Vi var derfor svært spente da vi gikk i gang med testingen.

Publisert

Skanneren har et svært anonymt ytre, i hvit utførelse og uten knapper. Den er liten og nett; betydelig mindre enn HP Scanjet 3400 og Mustek BearPaw 1200, men større enn Canon Canoscan N656 U. Skanneren får strøm gjennom USB-porten, noe som er gledelig for alle som misliker kabel-spaghetti på gulvet.

Villedende om oppløsning

På pakken står det at skanneren klarer en oppløsning på hele 19.200 piksler pr tomme. Et annet sted står det 1.200 piksler pr tomme. Etter litt leting fant vi derimot ut at det korrekte skal være 600 x 1.200 piksler pr tomme optisk. I praksis betyr det at oppløsningen er på 600 piksler pr tomme, og det er denne som teller når kvaliteten skal bedømmes.

Når det gjelder fargedybden, plasserer den seg helt i toppen, med 48 bits, eller trillioner av farger. Det er et godt utgangspunkt for å kunne gjengi fargene i objektene som skannes, med stor grad av nøyaktighet.

Skanneren er Twain-kompatibel, noe som betyr at den kan startes fra de fleste vanlige bildebehandlingsprogrammer i Windows, som Paint Shop Pro, Photoshop osv.

Enkelt og greit

Med skanneren følger en bemerkelsesverdig tynn brukermanual på norsk. En tykkere, elektronisk manual finnes derimot på CDen, men da må du ta til takke med dansk eller engelsk. Tynn brukermanual til tross, installasjonen forløp uten problemer. Styreprogrammet kan installeres på en rekke språk, deriblant svensk, dansk og engelsk. Ikke norsk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer