Tryggere PCer fra Toshiba

Toshiba lanserte fem nye bærbare PCer i Oslo i går med kraftig oppgraderte sikkerhetsfunksjoner. Nå trenger du ikke frykte for colaflasker eller fall fra hoftehøyde. Se filmene her!

Tryggere PCer fra Toshiba
Publisert
Sist oppdatert

- Du blir verken flinkere eller raskere til å skrive av en kjappere prosessor, sa Manuel Linnig, som hadde tatt turen fra Toshibas europeiske hovedkvarter i Tyskland, men tilleggsteknologiene våre kan gjøre det enklere for deg.

Derfor lanserer selskapet nå Easyguard - som er fallskjermbegrepet for en rekke forskjellige sikkerhetsfunskjoner. Disse inkluderer støtfangere på alle hjørnene, fuktsperre i tastaturene, og den mer klassisk harddiskbeskyttelsen som sikrer skrivehodet når det vibrerer for mye.

I tillegg kommer enkelte modeller med sikkerhetsbrikken Trusted Platform Module som opsjon, som kan sikre dataene dine i tilfelle tyveri, sier Toshiba. Denne er i ferd med å bli ganske populær, og finnes også i maskiner fra Fujitsu Siemens, IBM og HP.

Kræsjtesting med bærbare

På Toshibas pressekonferanse i Oslo ble de nye sikkerhetsteknologiene demonstrert flere ganger, med maskiner som fløy høyt og lavt - og alltid traff gulvet med et brak. Dette var ikke tilfeldig, for PCene fungerte alle helt fint etterpå.

- Vi garanterer at Windows vil starte og at skjermen vil virke etter et fall på opp til 72 centimeter, sa Linning videre, og at den vil fortsette å virke i tre minutter etter at tastaturet har fått opp til tre desiliter vann på seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer