Tull med nett etter OS X-oppdatering

10.5.8-installeringen gikk ikke helt etter planen for vår del. Slik fikser du feilen.

PROBLEMER? Oppdateringen til 10.5.8 gikk ikke så knirkefritt som den skulle.
PROBLEMER? Oppdateringen til 10.5.8 gikk ikke så knirkefritt som den skulle. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg kan knapt huske forrige gang vi hadde problemer etter en såkalt inkrementell systemoppdatering på Macen, men etter at jeg nylig tok det i utgangspunktet knapt synlige steget fra 10.5.7 til 10.5.8 ble plutselig trådløsforbindelsen alt annet enn pålitelig.

Først forstod jeg ikke hvorfor nettet ble særdeles tregt i tide og utide, men ved en tilfeldighet ble det tydelig at hastigheten stupte idet laderen ble koblet fra, og MacBooken bare fikk strøm fra batteriet. Koblet jeg på laderen igjen, ble nettforbindelsen igjen normal.

OPPDATERT: Apple har nå kommet med en offisiell fiks av dette problemt. Velg "Programvareoppdatering" fra eplemenyen i Finder, og last ned.

Pussig feil, med andre ord, men et søk på Apples diskusjonssider avslørte raskt at dette ikke er et problem jeg har vært alene om etter at 10.5.8 havnet på maskinen - eller maskinene, ettersom jeg har installert oppdateringen både på en MacBook Pro (modell fra våren 2008) og en MacBook (modell fra høsten 2006). Begge viste de samme irriterende symptomene.

Slik gjør du

Hvis du ikke klarer leve med problemet til Apple finner det for godt å komme med en oppdatering, kan du løse det på egenhånd. Løsningen er ikke spesielt elegant, men den er langt å foretrekke framfor mumlende, sutrende grynting i sofaen mens en surfer (det var min bedre halvdel som snakket).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer