Tundra 1235

Ønsker du en bærbar PC som opptar minst mulig plass, uten at det går på bekostning av utstyr og ytelse? Da bør du ta en titt på denne ultraportble Tundra-PCen.

Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli en stund siden sist vi testet en ultraportabel PC, og grunnen er ganske enkelt at mange av de store produsentene har hatt lite fokus på denne typen maskiner de siste par årene. Nå ser det derimot ut som om flere kommer på banen igjen med nye modeller, og det skyldes blant annet at teknikken er blitt billigere, samtidig som vi opplever en eksplosiv økning i interessen for bærbare PCer.

En ultraportabel PC er i praksis en maskin som veier mindre enn 2 kg. For å oppnå så lav vekt har man historisk sett måttet inngå en del kompromisser med hensyn til utstyrsnivå og ytelse, og fortsatt hører det med til sjeldenhetene at maskinene leveres med innebygd diskett- og CD-stasjon. Som regel har dette utstyret vært å finne i dokking-løsninger som leveres med maskinene.

Når det gjelder øvrig utstyr og tilkoblingsmuligheter, ser vi i dag at blant andre Dell og IBM har velutstyrte ultraportable maskiner i sitt sortiment. Men også andre, mindre leverandører begynner nå å lukte på markedet for ultraportable, og en av dem er norske Hattelco - som nå er klar med sin første ultraportable PC, bygget på en barebone-modell fra taiwanske Aopen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer