Tundra 1555

Det begynner å komme en del bærbare maskiner basert på Intel Centrino og Pentium M-prosessoren. Nå er også norske Hattelco klar med sin første modell, og vi har testet.

Tundra 1555
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere testet en annen "norsk" Centrino, Znote 4100 fra Zepto. Tundra 1555 har mange likhetstrekk med denne, men er derimot langt rimeligere enn Zeptoen. Spørsmålet er om det er en dårligere maskin av den grunn, vi tror ikke det etter å ha testet den en uke.

"Halvt" norsk

Grunnmodellen bygges av anerkjente Aopen, mens minne, harddisk, prosessor etc blir ettermontert i Norge. Dermed kan leverandørene her hjemme tilby en viss form for spesialtilpasning. Vårt testeksemplar var utstyrt med en 1,3 GHz Pentium M-prosessor (tilsvarer 2.0 GHz Pentium 4), 40 GB harddisk og 256 MB minne. Dessuten har maskinen 3 USB 2.0-porter, Firewire-port, infrarød port, parallellport, VGA med TV-utgang, en PCMCIA-plass, 10/100 MBit nettverk, WLAN og et 56 Kb modem.

Du finner også en kombinert DVD-leser/CD-brenner, samt en kortleser for Memory Stick og SD/MMC-minnekort. Denne erstatter dermed diskettstasjonen.

Skjermen er på 15", og oppløsningen er 1024x768 (XGA). Den hadde tålt høyere oppløsning, men det hadde samtidig gjort maskinen noe dyrere. Skjermen har over middels god lysstyrke, selv når maskinen går på batteri. Grafikkmotoren er integrert i i855-brikkesettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer