Turbo-TV-kort fra nVidia

nVidia nøyer seg ikke med avanserte grafikkprosessorer og brikkesett til PC. Vi har testet et TV-kort med MPEG-2 koding i maskinvare - NVTV

Turbo-TV-kort fra nVidia
Publisert
Sist oppdatert

TV-kort finnes det mange av, men det finnes to hovedtyper. Den rimeligste typen består av en TV-tuner og en A/D-konverter, så er det opp til PCen å "tygge" datastrømmen. Dette skjer både under visning og ved opptak til harddisk eller flyttbare media (VCD/SVCD og DVD).

Den mer avanserte og dyrere typen TV-kort kommer med egen prosessor som koder og komprimerer TV-signalet før det kommer inn på PCen's databuss. Dermed blir det vesentlig mindre belastning på prosessoren i PCen både under visning og innspilling.

nVidia sin TV-løsning har sitt opphav i MediaCenter-PCene, som allerede er i salg på andre siden av Atlanteren. Disse PCene er skreddersydd for håndtering av video, lyd og bilder, med elsktronisk programguide, tidsforskyvning, opptak og redigering. NVTV tilbyr mye av det samme, men fungerer det her på berget?

Installasjon

Løsningen består av et PCI-kort med inngang for TV, S-video og lyd, fjernkontroll og mottaker. Lyden ligger i datastrømmen etter komprimering/koding og det må ikke kobles med kabler eller konfigureres noe som helst.

Installasjonen gikk greit. I pakken ligger det et ark som forteller at man ikke skal la Windows installere noe som helst på vanlig måte. Man skal derimot avbryte prosessen og kjøre et Setup-program for driverinstallasjonen. Så skal man kjøre et annet Setup-program for installasjon av selve programvaren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer