Tusenvis av gratis lydbøker

Her er det bare å laste ned så mye du orker.

HELT GRATIS: LibriVox er en av tjenestene som tilbyr lydbøker helt uten kostnad. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
HELT GRATIS: LibriVox er en av tjenestene som tilbyr lydbøker helt uten kostnad. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert

Interessen for lydbøker og ebøker har eksplodert etter at «alle» har fått smartmobiler med store skjermer. Det finnes nå en rekke nettsteder som lar deg kjøpe og laste ned slik underholdning, og det er gjort på sekunder.

0 kroner og 0 øre

Men ingen er like rimelige som Loyal Books og LibriVox. Her finnes det nemlig mange tusen titler til fri nedlasting.

Du kan søke på titler eller bla gjennom kategoriene. Du kan også forhåndslytte før du laster ned lydbøkene - eller strømme direkte. Det spiller ingen rolle om du bruker PC, mobil eller nettbrett, det er brukt standardformater som kan spilles av eller vises på nær sagt alt som kan krype og gå av utstyr.

Utrolig nok kreves det heller ikke noen form for registrering for å laste ned lydbøkene og ebøkene.

Tusenvis av gratis lydbøkerLibrivox

Tusenvis av gratis lydbøkerLoyal Books

Helt lovlig

Hvordan kan det være gratis, tenker du sikkert. Da er det greit å gjøre oppmerksom på at det i stor grad dreier seg om titler der opphavsrettighetene er foreldet eller av andre grunner er frafalt. Innlesing av lydbøkene er stort sett gjort av frivillige bok-entusiaster, så være obs på at kvaliteten i noen tilfeller kan variere.

På topp 100-listen finner du blant annet en rekke Jane Austen-bøker, H.C. Andersens eventyr, Brødrene Grimms eventyr, Gullivers reiser og mange flere kjente titler.

Samtlige lydbøker er engelskspråklige på Loyal Books (lydbøker og ebøker), mens du på LibriVox (kun lydbøker) kan velge mellom flere forskjellige språk. Dessverre er ikke norsk språk blant valgene.

Lenke til tjenestene:
Librivox.org
Loyalbooks.com

Artikkelen har vært publisert også tidligere.

Les også:
Skylagring på sekundet
Lagre i nettskyen uten å laste ned først

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer