TV-prisene stuper

To av de tre TV-ene fra høstens trippeltest får du nå til svært reduserte priser.

PRISFALL: Det er bare tre uker siden vi testet disse tre TV-ene. Én av dem har falt nesten 40 prosent i pris. Foto: Bjørn Eirik Loftås
PRISFALL: Det er bare tre uker siden vi testet disse tre TV-ene. Én av dem har falt nesten 40 prosent i pris. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Det har ikke gått mer enn tre uker siden vi publiserte en trippeltest av tre høyaktuelle TV-er i prisklasse 13-16.000 kroner. For første gang sammenlignet vi tre TV-er med forskjellige panel-teknologier, og forskjellene i bildekvalitet var åpenbar, spesielt på sortnivå.

Men skulle vi ha gjort denne testen nå, ville to av disse tilhørt en helt annen prisklasse, inkludert den ene av de to som fikk Anbefalt produkt-stempel.

Modellene vi testet var Sony XG85 , LG B9 og Samsung Q65R. Førstnevnte var den desidert dyreste, med prislapp på 15.990 kroner på testtidspunktet. Nå får du denne hele 6000 kroner billigere enn da vi testet den, ifølge Prisjakt:

Den andre modellen, LG B9, koster fortsatt fra 12.990 kroner, samme pris som på testtidspunktet. Denne modellen fikk Anbefalt produkt-stempel, blant annet for beste bildekvalitet.

Den tredje modellen, Samsung Q65R (selges også som Q64R), kostet også 12.990 kroner på testtidspunktet. Denne modellen får du nå fra 9990 kroner, en nedgang på 3000 kroner.

Det er ikke første gang vi opplever at prisene på TV-er stuper, men det er oppsiktsvekkende at det skjer så raskt etter en test, og at det skjer i god tid før høstens store handlehøytid, black friday den 29. november.

38 PROSENT BILLIGERE: Sony XG85 var dyrest i testen. Nå er den plutselig billigst. Foto: Sony
38 PROSENT BILLIGERE: Sony XG85 var dyrest i testen. Nå er den plutselig billigst. Foto: Sony Vis mer

Det hører også med til historien at to av de tre modellene kostet ekstremt mye mer da de ble lansert tidligere i år. 27. mai kostet for eksempel Sony XG85 fra 22.680 kroner, LG B9 kostet 19.999 kroner så seint som i august, mens Samsung Q65R kostet 12.990 kroner ved lansering.

Det kan med andre ord lønne seg stort å smøre seg med litt tålmodighet etter TV-lanseringene.

I artikkelen under får du vite hvor lenge du bør vente før du slår til:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer