Samsung på CES 2019

TV-teknologien som skal få deg til å glemme OLED

219 tommer stor og bruker et helt spesielt panel.

MICROLED: Er 219 tommer stort nok for deg? Foto: Martin Kynningsrud Størbu
MICROLED: Er 219 tommer stort nok for deg? Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Las Vegas: I går gav Samsung en sniktitt på hva de skal vise frem under teknologimessen CES i Las Vegas denne uken. Den største nyheten er utvilsomt TV-er med MicroLED.

I år som i fjor snakket Samsung mye om MicroLED, som selskapet tror blir fremtiden. I likhet med OLED er teknologien ikke avhengig av bakbelysning slik at TV-ene kan lages svært smale og at hver piksel generer sitt eget lys. Det betyr at piksler som skal være svarte, skrus av, og dermed blir helt svarte.

Noe av det mest unike Samsung viste frem i går, var en modulær løsning der MicroLED-panelene er inndelt i fliser som man setter sammen til et større panel, som gjør at forbrukerne kan tilpasse opplevelsen etter hva de selv ønsker. Ønsker du et 16:9-oppsett? Bare flytt om på flisene. 21:9? Det er også fullt mulig. Hver flis har en bakplate som man fester til veggen og til andre fliser, og flisene fester man magnetisk til disse.

I tillegg jobber Samsung høyttalermoduler man kan feste til ytterkanten av TV-en.

Et eksempel på flere MicroLED-fliser satt sammen til én TV. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Et eksempel på flere MicroLED-fliser satt sammen til én TV. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Blir neppe billig

Samsung debuterte en ny MicroLED-modell på 75 tommer med 4K-oppløsning, men ønsket ikke å avsløre noe om prisen. Du kan uansett belage deg på at den blir stiv, ettersom produksjon av denne typen TV-er svært krevende.

Foruten 75-tommeren hadde Samsung også stilt ut en gigantisk The Wall-TV på hele 219 tommer (fjorårets var på 146 tommer) som viser mulighetene man har med den modulære teknologien. Man skulle gjerne hatt en slik på veggen i stuen (og først og fremst en større stue) under siste sesong av «Game of Thrones».

Denne MicroLED-TV-en på 75 tommer kommer i salg, men det er ukjent når. Foto: Martin Kynningsrud Størbu.
Denne MicroLED-TV-en på 75 tommer kommer i salg, men det er ukjent når. Foto: Martin Kynningsrud Størbu. Vis mer

Bildekvaliteten til Samsungs MicroLED-paneler er forresten enestående med kraftig lysstyrke og sterke og dype farger med et fantastisk sortnivå. De står på ingen måte tilbake sammenliknet med LED, QLED og OLED.

Den modulære TV-en er ennå noen år unna lansering, dermed blir 75-tommeren mer aktuell hvis man klør etter å sette fingrene i en MicroLED-modell, og den kommer kanskje i løpet av 2020.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer