OLED, QLED eller LCD?

TV-test høsten 2019

Vi har testet tre høyaktuelle 55-tommere som benytter forskjellig skjermteknologier og smart-TV-løsninger. Her får du vite alt om de viktigste forskjellene, samt hva som er vår favoritt!

LCD, OLED, QLED: Tre TV-er i samme prisklasse med hver sin skjermteknologi. I denne testen har vi sammenlignet og vurdert en rekke egenskaper. Foto: Bjørn Eirik Loftås
LCD, OLED, QLED: Tre TV-er i samme prisklasse med hver sin skjermteknologi. I denne testen har vi sammenlignet og vurdert en rekke egenskaper. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har lange tradisjoner for TV-testing, helt siden de første flate TV-ene begynte å finne veiene til norske hjem på begynnelsen av 2000-tallet. Mange av dem som kjøpte flat-TV den gang, er på sin tredje og fjerde TV nå, og den er sannsynlig vesentlig større enn førstekjøpet.

For øyeblikket selges det mest 55-tommere i dette landet, men 65-tommere ligger ikke særlig langt bak i løypa - og er dessuten den størrelsen som øker mest i salg.

Prisras

Og prisene er rett og slett latterlig lave, sett i forhold til hva man fikk for pengene for 10-15 år siden. Kvaliteten er også i en helt annen liga. Ifølge Prisjakt kan du i dag få flere 55 tommere til under 4.000 kroner, og de byr på både 4K-oppløsning, HDR, wifi og smart-TV-funksjoner.

Det er imidlertid en god del forskjeller på de billigste kontra de som koster litt mer. Som regel må du ofre litt på byggekvalitet, funksjonalitet, bilde- og lydkvalitet, dersom du velger fra laveste hylle. Skal du ha en TV til å se Dagsrevyen på, kan imidlertid en slik TV være alt du trenger.

Men er du opptatt av design og får gåsehud av gnistrende skarpe bilder og farger, og ønsker at TV-en skal fungere som en nettbasert underholdningssentral og styringssentral i smarthuset ditt, må du legge noen flere lapper på bordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer