Tvangsruter fra Telenor

Skal du ha IP-telefon fra Telenor? Da tvinger de den trådløse ruteren sin med på kjøpet.

Publisert
Sist oppdatert

I 2001 fikk vi installert ADSL fra Telenor og har ikke hatt flere problemer med dette enn man kan forvente. Det eneste verdt å nevne var da de skrudde opp hastigheten over det linjen klarte å levere. Da skiftet de først luftstrekket fra mast til husvegg, da det ikke hjalp målte de opp hele linja som består av flere etapper med koblinger. Det viste seg at det var et strekk med tynne ledere i kabelen som var flaskehalsen, og dette var det lite å gjøre med. Kanskje på sikt - hittil har det ikke skjedd noe og vi lever med knappe 4 Mbit.

I 2005 kom Telenor i gang med IP-telefoni, og vi satset på dette så snart det var tilgjengelig. Dette medførte endringer i apparaturen - det gamle modemet fungerte ikke sammen med IP-telefonadapteret, slik det var ment å kobles opp for optimal ytelse. Vi måtte derfor skaffe oss et rutermodem fra Telenor.

Du kan lese om vår erfaring med dette i denne artikkelen

Trikset med dette adapteret var at det inneholdt et trafikkfilter, og skulle kobles mellom rutermodemet og vår egen ruter, som så var satt i bridge-modus og ikke lenger rutet, men fungerte som svitsj og trådløst aksesspunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer