Tvitret om Osama-aksjonen - uten å vite det

- Folk her bryr seg mest om Facebook, sier Sohaib Athar.

Sohaib Athar (innfelt) postet et bilde på Twitter som viser nesten folketomme gater i Abbottabad, etter at det meste av byen ble sperret av i forbindelse med aksjonen mot Osama Bin Laden. Foto: Sohaib Athar via TweetPic
Sohaib Athar (innfelt) postet et bilde på Twitter som viser nesten folketomme gater i Abbottabad, etter at det meste av byen ble sperret av i forbindelse med aksjonen mot Osama Bin Laden. Foto: Sohaib Athar via TweetPic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du ikke finner noen info om det på Twitter, har det neppe skjedd, vil mange hevde. Og nå viser det seg at den amerikanske aksjonen mot huset der Osama Bin Laden befant seg i natt, ble kringkastet på Twitter av én person som befant seg i byen Abbottabad.

Fulgte angrepet

Sohaib Athar, en pakistansk IT-konsulent kjent som @ReallyVirtual på Twitter, var våken da helikopterne begynte å fly over bygningene en time over midnatt, hvorpå han tvitret: "Helicopter hovering above Abbottabad at 1AM (is a rare event)". Lite ante han om hva som var i ferd med å skje.

Han postet flere tweets etter dette, og rapporterte blant annet at ett av helikopterne hadde styrtet, og at det ikke tilhørte det pakistanske forsvaret. At ett helikopter ble skutt ned av styrker på bakken har senere blitt bekreftet fra myndighetene.

Bevarte roen

Da nyheten sprakk om at Bin Laden hadde blitt drept, fulgte Athar opp med følgende tweet: "Uh oh, now I'm the guy who liveblogged the Osama raid without knowing it."

Ydmykt nok lød neste tweet slik: “I am JUST a tweeter, awake at the time of the crash. Not many twitter users in Abbottabad, these guys are more into facebook. That’s all.”

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer