Tweake PCen?

Hva er å tweake? Er det noe å vinne på det?

Publisert
Sist oppdatert

Å "tweake" er et ord man støter på i flere sammenhenger. Alle som driver med et eller annet teknisk som er konkurransepreget, støter på dette ordet, og muligens mange som driver med noe ikke-teknisk også. Men det vet jo ikke vi noe om...

Å tweake betyr å finjustere, og gjerne finjustere mange innstillinger eller tilpasninger. Årsaken til dette er at alt skal være så perfekt som mulig, og gjerne at resultatet skal bli mer enn summen av de forskjellige enkelt-tweaks.

Vi snakker altså ikke om å trimme, som innebærer at man tyner ut mer ytelse på bekostning av stabilitet, holdbarhet og energiforbruk. Det er heller snakk om å finne den magiske balansen.

Hva kan man gjøre på en PC?

På en PC kan man ikke akkurat tweake maskinvaren annet enn å sørge for at alt sitter som det skal i soklene og kontaktene sine. Med dagens gullbelagte kontakter er det ytterst sjelden behov for å "massere" disse siden de ikke anløper (bygger opp belegg av dårlig ledende materiale), slik som med kobber og tinn.

Det man derimot kan gjøre er å stille inn hvordan PCen kjører alle tjenestene som foregår i for og bakgrunn, hvordan fordelingen av resursser gjøres og hva som kanskje helst burde parkeres for godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer