Twitter: Avansert bruk

Med disse triksene blir du viderekommen på 1-2-3.

Publisert
Sist oppdatert
[du kan] definere deg et nøkkelord som fungerer som et filter


I det siste avsnittet for denne gang skal vi se på hvordan du kan bruke Twitter enda litt smartere.


Vi begynner med RSS - RSS står for Really Simple Syndication, og som fast leser av DinSide data har du kanskje fått med deg konseptet? Hvis ikke, anbefaler jeg at du tar en titt på denne artikkelen.

Det er flere måter du kan bruke Twitter og RSS på. I sin enkleste form kan du bruke det for å følge med på noen. Kanskje er du ikke så lysten på å registrere deg ennå, men har fortsatt lyst til å følge litt med på hva noen du kjenner sier? I så fall kan du navigere til twitter.com/brukernavn, klikke på RSS nederst på siden og bokmerke det eller legge det til i din favoritt-RSS-leser (les også: Alltid oppdagert med Google Reader).

Twitter: Avansert bruk


Rett til hjemmesiden

Har du en hjemmeside, en blogg (guide til Wordpress), en side på MySpace eller hva det måtte være, kan du også få twittene dine til å dukke opp automagisk. Dette gjør du lettest ved å bruke verktøyet som du allerede finner på twitter.com ved å trykke som anvist til høyre.

Men - muligens vil du ikke at ALT du skriver skal havne på bloggen eller hvor det måtte være? I så fall kan du definere deg et nøkkelord som fungerer som et filter - for eksempel kan du kvitre «#blog Denne havner på bloggen!» og deretter sette opp et Yahoo! Pipes-filter som filtrerer på nøkkelordet #blog. Les mer om Yahoo! Pipes i denne artikkelen.

Twitter: Avansert bruk


Grupper

Du kan også opprette en gruppe. Det smarte med dette er én av to:
1. Gruppa kan være privat, slik at du lett kan kvitre til gruppa uten at resten av verden får beskjeden.
2. Gruppa kan være offentlig, men vil da samle alt innhold som gruppas bidragsytere har sendt til gruppa.

En gruppe oppretter du som en vanlig bruker på Twitter. Vi har for eksempel opprettet twitter.com/dinside_data. Den som oppretter gruppa logger seg så på som gruppe-brukeren, finner frem gruppemedlemmene og velger «follow» på de aktuelle. Konkret: Jeg logger meg på som dinside_data, søker frem meg selv, samt de andre gruppemedlemmene, og velger «follow». På min egen bruker finner jeg frem dinside_data og velger follow, og det samme gjør de andre.

Avhengig av om du vil at gruppa skal være privat eller ikke, huker du av på at oppdateringer skal være beskyttet, som vist på side 2 i denne guiden. I så fall er du nødt til å godkjenne de som ønsker å følge gruppeprofilen manuelt.

Nå registrerer du gruppeprofilen (i vårt tilfelle: dinside_data) på http://grouptweet.com/. Denne siden er ikke eid av Twitter, så du må si så fall vurdere om du vil gi gruppeprofilpassordet til en tredjepart.

Det som skjer nå er følgende: Når en av gruppemedlemmene sender en privat beskjed til gruppeprofilen, svarer den med å kvitre det høyt for alle som følger den. Altså: Jeg sender til dinside_data: «d dinside_data Skal vi ta en øl etter jobb på torsdag?», og vips, så kvitrer dinside_data det ut til de som følger den.

En slik type melding er best egnet hvis gruppa er privat - hvis dinside_data har hundrevis av followers har jeg ikke tenkt til å ta en øl med alle sammen (i hvert fall ikke på en torsdag!), men da kunne en smart melding ha vært «d dinside_data Rykende ferske PC-tilbud er publisert på dinside.no/data!».

RSS-til-Twitter

Dagens siste tips er å bruke http://twitterfeed.com/ til å publisere ting fra RSS-feeden din rett til Twitterfeeden din. For eksempel kan du velge at alle del.icio.us-bokmerkene (se egen artikkel) du tagger med Twitter havner på Twitter-feeden din. Hvis du skjønte disse setningene, klarer du sikkert å sette det opp selv også.


Vi har også en enda mer avansert guide til Twitter: Avansert bruk av Twitter og noen ekstratips i Ti vittige ting til Twitter.

Hvordan bruker DU Twitter? Har du skrevet et blogginnlegg som kan være verdt for andre å lese? Debatten står fri til disposisjon.

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer