Twitter: Programmene du trenger

Det er tungvint å logge inn på twitter.com for å kvitre. Her er noen kjekke programmer.

Publisert
Sist oppdatert

En liten advarsel først - det er veldig lett å bli veldig hektet på Twitter, og kanskje gjør du deg selv en bjørnetjenestene ved å installere et program som lar deg følge med alt som skjer.


Du er her fortsatt, ja? Her er noen godbiter:

Oppdatert februar 2009: I ettertid har det kommet mange klienter, og blant de mest populære er Tweetdeck og DestroyTwitter. Hvis du har iPhone, kan vi også anbefale gratisprogrammet Twitterfon (iTunes-lenke)

Twhirl (http://www.twhirl.org/) - Bygget på Adobes AIR-plattform og tilgjengelig både for Mac og Windows. Med Twhirl kan du koble deg på flere kontoer, automatisk forkorte webadresser, søke og mer til. I tillegg kan du velge farger og kryssposte til Jaiku og Pownce (egen artikkel) hvis du virkelig er hekta på mikroblogging.

Twitter: Programmene du trenger


Flock (http://flock.com/) - Flock er riktignok en egen nettleser, men for deg som begynner å få kontoer både hos Facebook, Twitter, Flickr og hva det måtte være, er dette nettleser nummer én. Se vår gjennomgang av Flock, som etter vår mening er en nettleser langt flere burde ta en titt på. Via Flock kan du kvitre på direkten, og i en sidestolpe får du se hva de andre har kvitret på direkten. Den er forresten Firefox-kompatibel også, så alle utvidelser til Firefox fungerer også i Flock.

Twitterrific (http://www.apple.com/downloads/macosx/email_chat/twitterrific.html) - Mye av det samme som Twhirl, men kun tilgjengelig for MacOS. Plusspoeng for pent og rent design.

Twitbin (http://www.twitbin.com/) - Gir deg Twitter rett i sidestolpen i Firefox - tilgjengelig for både MacOS, PC og Linux.

Twitterbar (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4664) - Dette er en utvidelse til Firefox som lar deg poste tweets direkte fra adresselinjen i nettleseren din. Den er veldig tilgjengelig når du surfer på nettet, og dermed er det også lett som en plett å poste alle de morsomme nettadressene du snubler over når du holder på:

Twitter: Programmene du trenger


Du kan oppdatere til Twitter enten ved å trykke på det lille ikonet som angitt i figuren over, eller skrive --post til slutt i adressefeltet (to bindestreker, ja). PS! Fungerer ikke med Firefox 3.

TwitterFox (http://www.naan.net/trac/wiki/TwitterFox) - Denne er også kompatibel med Firefox 3 og gir deg et lite twitterikon nede i høyre hjørne. Når du klikker, åpner det seg et panel der du kan lese og skrive. En annen fordel er at TwitterFox viser deg hvor tinyURL-adresser (se denne artikkelen) egentlig peker, og koder dessuten URLer du poster direkte til tinyURL for å spare på de 140 dyrebare tegnene. Et par andre finesser, som autofullføring når du skriver @brukernavn og støtte for kjapp bytting mellom brukerkontoer gjør at denne utvidelsen er undertegnedes favoritt til nå.

Twitter: Programmene du trenger


Post to Twitter (http://lud.icro.us/post-twitter-updates-from-firefox/) - Nok en for Firefox, og denne er smart, men «farlig» hvis du pleier å bruke søkefeltet øverst til høyre. Ved å klikke på lenka over og gjøre som anvist på figuren til høyre, legger du til denne som «søkemotor». Dermed kan du poste twittene dine rett i søkefeltet, men pass på å ta tunga rett i munnen og bytt tilbake til Google, Yahoo eller hva det måtte være når du ikke skal kvitre.

Finn en du tror passer deg og prøv en annen om du ikke er fornøyd.

Twitter du fra før og har en egen favoritt? La høre fra deg i debatten under artikkelen.

På siste side skal vi se på hvordan du bruker Twitter mer avansert.


[Ugjyldig objekt (debatt)]


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer