Twitter: slik begynner du

La oss hoppe rett i det. Slik oppretter du en bruker.

Publisert
Sist oppdatert
Det meste er ganske selv-forklarende.


Hva venter vi på? Vi åpner http://twitter.com i et nytt vindu og klikker på den grønne «join for free»-knappen. Da kommer du videre til registreringsskjemaet.


Skjemaet er ganske enkelt - du fyller ut brukernavn, passord og e-postadressen din, og som vanlig må du bevise at du er et menneske og ikke en maskin ved å skrive de to ordene som vises i boksen.

Hvis det er vanskelig å lese, kan du trykke på ikonet med sirkelpilene, eller få noen tall lest opp ved å trykke på høyttalerikonet, som vist på figuren under.

Twitter: slik begynner du


Når du er ferdig med registreringsskjemaet har du opprettet brukeren din. Adressen til dine tweets blir http://twitter.com/brukernavn og denne lenka kan du sende til venner og kjente som vil følge med i din hverdag.

Søk etter venner og kjente

Men, det blir selvsagt morsommere om du finner noen venner. På siden etter registreringsskjemaet kan du gjøre et kjapt søk og se om noen av kontaktene du måtte ha på Gmail, Hotmail etc. er å finne på Twitter ved å skrive inn brukernavn og passord til disse tjenestene; vel å merke hvis du stoler på Twitter nok til å gi e-postpassordet ditt.

Du kan også hoppe over denne biten ved å trykke «skip», og deretter søke etter venner ved å bruke ordentlige navn, eller steder. Her har søket litt å gå på - det skiller ikke mellom navn og steder, og et søk på «Norway» og «Oslo» gir deg forskjellige personer avhengig av hva de har fylt inn i det aktuelle feltet. La oss derfor være enige om at vi tar [kommunenavn], [Norway], eller hva?

Sorteringen virker også helt tilfeldig - du kan for eksempel ikke sortere på hvem som har twittet mest, har flest followers eller den seneste oppdateringen.

Oppdatert februar 2009: I ettertid har det kommet et svært godt twitter-søk, som du finner på http://search.twitter.com her kan du søke etter temaer du interesserer deg for, eller angi near:oslo for å få opp twitterbrukere som har kvitret i nærheten av Oslo.

De mest populære norske brukerne kan du finne via tjenesten Twitter Grader.

Twitter: slik begynner du


Har du lyst til å følge med på hva undertegnede kvitrer, går du til http://twitter.com/paljoakim og trykker «follow» under bildet av meg. Hvis jeg klarer å inspirere mine kolleger, kan det hende det blir morsomt å følge http://twitter.com/dinside_data etter hvert Du finner DinSide data på @dinside_data (senere i artikkelen skal vi se på hvordan du og dine venner kan opprette grupper også). Et siste tips er å gå til http://twitterholic.com/ der de har samlet de 100 brukerne med flest followers. Pr. i dag topper ingen ringere enn unge herr Obama listen.

Slik legger du inn informasjon om deg selv

Det neste du bør gjøre er å legge inn litt informasjon om deg selv; spesielt siden du gjerne vil at andre skal følge deg også, og ikke bare motsatt - det er ofte lettere å få folk til å følge deg tilbake hvis du står frem med bilde og fullt navn, og det kan lønne seg å kvitre litt i "ingenmannsland" før du begynner å legge til folk du ikke kjenner.

Dette gjør du via settings-menyen øverst:

Twitter: slik begynner du


Bilde laster du opp via «picture»-flippen, og du kan bruke mobilversjonen av twitter, som du finner på http://m.twitter.com hvis du bruker mobilen. Du bør dog laste ned en twitterklient - mer om det på neste side.

Hvis du ikke er så glad i e-poster i hytt og pine, krysser du vekk noen av kryssene under «notices», og under «design» kan du velge andre farger og nytt bakgrunnsbilde, om du vil. Det meste er ganske selvforklarende. Du finner mange gode ressurser til hvordan du kan tilpasse twittersiden din her: http://www.twitip.com/custom-twitter-backgrounds/

Okay - nå er det meste oppe og går, i hvert fall. Trykk på Twitter-logoen og fyll ut i tekstfeltet hva du har tenkt til å gjøre i kveld.

Gratulerer - du har kvitret for første gang!

Direktemeldinger og svar

Hvis noen av de du følger kvitrer og du har lyst til å kommentere det, bruker du @brukernavn for å adressere dem. Eksempel:

abrenna: Der klarte jeg minesveiper på Expert. Det er lenge siden sist jeg prøvde. Nå kan jeg legge meg med god samvittighet :-)
paljoakim: @abrenna Min rekord på expert er 97 sekunder!
(det er faktisk sant også)

Hvis du vil sende en privat melding (direct message), skriver du d brukernavn blabla, altså for eksempel:

d paljoakim Stikker fra jobb. Sees halv sju!

Dog er du sikkert enig i at det er litt tungvint å logge seg på Twitter og fylle inn i feltet hver gang du har noe å dele? På den neste siden ser vi på noen verktøy som er veldig kjekke.


[Ugjyldig objekt (debatt)]


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer