Twitter.com er hacket

Unngå rare, svarte lenker på Twitter.com hvis du vil unngå å fylle Twitter med spam.

FEIL: Dette møter deg om du logger inn på Twitter nå.
FEIL: Dette møter deg om du logger inn på Twitter nå. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du tilhører en av dem som bruker den populære sosiale tjenesten Twitter har du sannsynligvis allerede oppdaget at ikke alt er som det skal være i Twitter-feeden din.

Mengder med søppeltekst, som egentlig er deler av såkalt HTML-kode, spys ut hvis brukeren tilfeldigvis har vært innom Twitter.com for å lese eller poste meldinger.

Hackere har ifølge Metro.co.uk funnet en måte å fylle Twitters hjemmeside med store tegn og svarte bokser som gjør skade uten at du engang trykker på noen lenker.

Twitter mangler sperre

Alt brukeren behøver gjøre for å sende spammen videre er å flytte musepekeren over en av disse store tegnene. Hvis vi skal bli veldig teknisk skyldes hacken at Twitter ikke har lagt inn sperre for en javascript-kommando som reagerer på slike "mouse-overs", og det er altså denne sårbarheten som nå er utnyttet av destruktive programmerere.

Som en twitrer skrev:

«Om du ser noko rart og svart på Twitter: ikkje pirk borti med musepeikaren...»

Idet den aktuelle meldingen er sendt videre vil den neste personen som flytter pekeren over den også sende den videre, og slik holder det på helt til Twitter stopper smutthullet som tillater hacken, eller til folk slutter å bruke Twitter via twitter.com.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer