Ubiquity - slutten på vanlig surfing?

Vi har sjelden vært mer imponerte.

Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha brukt Ubiquity i ti minutter har vi innsett at måten vi bruker verdensveven på er unødig tungvint.

Mozillas siste påfunn er i så måte rett og slett fantastisk.

Ikke at idéen er helt ny - både Launchy, Quicksilver og tilsvarende applikasjoner har hatt tilsvarende funksjonalitet en stund, men der disse først og fremst fokuserer på lokale applikasjoner, handler Ubiquity om nettet og dets mange tjenester.

Hva er så Ubiquity?

Snarveier fra tastaturet

Ubiquity handler først og fremst om å bruke tastaturet mens du surfer. Ideen er at du kaller frem menyen med en hurtigtast, og fra denne menyen har du tilgang på en haug av nettjenester.

>> Les også: 11 nettlesere du ikke visste om

La oss ta et eksempel for å vise hvor elegant det er.

Jeg kom nettopp over denne nettsiden, som gir en oversikt over ganske mange flyselskaper og hva de tar av gebyrer for ulike ting som bagasje, måltider, kjæledyr og så videre.

Dette har jeg lyst til å tipse vår reiseredaksjon om, og tidligere ville jeg da ha klippet ut adressen, byttet til epostprogrammet, opprettet en ny e-post, skrevet inn e-postadressen til vår reiseredaksjon, et beskrivende emnefelt og limt inn adressen i e-postkroppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer