UbiSoft: Far Cry og XIII imponerer

Los Angeles (DinSide Data): Utgiveren UbiSoft viste ingen nye Splinter Cell-spill på E3, men presenterte likevel flere lovende titler. To av dem fanget vår oppmerksomhet.

Publisert
Sist oppdatert


For et å siden var det Splinter Cell som stjal showet hos UbiSoft. Selv om selskapet ikke helt klarte å leve opp til de høye standardene i år, hadde de likevel flere interessante titler på utstilling.

Det første spillet vi prøvde heter Far Cry, og handler om en mann som ønsker å trekke seg tilbake på en tropisk øy - men havner i stedet midt i en militær konflikt. Den tropiske settingen sørger for noen vakre, men farlige omgivelser, og den kraftige grafikkmotoren klarer å tegne fantastisk lange avstander.

Stikkordet er frihet. Hvert brett i spillet foregår på en forskjellig øy, og det er opp til deg hvilken vei du vil gå - svømme gjennom vannet eller traske gjennom jungelen, du gjør som du vil.

UbiSoft: Far Cry og XIII imponerer


Utviklerne skryter også av den kunstige intelligensen. Fiendene blir påvirket av omgivelsene og hendelsene, hvis du for eksempel dreper deres sjef, blir de forvirret, men også mer aggressive. De tilkaller forsterkninger, men dreper du samtlige fort nok rekker de ikke å ringe etter hjelp. Det er fullt mulig å bruke jungelen til din fordel og gjemme deg, men vær forsiktig, fiendene er skarpe og kan se og høre mye.

Det finnes også kjøretøy i spillet du kan bruke, sammen med noen kule gadgets som gjør det enklere å snike rundt.

Far Cry ser svært lovende ut, og kommer i løpet av høsten, bare på PC.

Tegneserie på TVen

Det andre spillet som imponerte oss mest i dag var XIII, som vi også tittet på i fjor. I år fikk vi dypere innblikk i hvor interessant tittelen egentlig er.

UbiSoft: Far Cry og XIII imponerer


XIII er basert på en fransk tegneserie, og det synes. Spillet har nemlig beholdt stilen fra serien - bakgrunnshistorien fortelles via virkemidler kjent fra den tegnede verden, som snakkebobler. Selve spillet bruker cel shading-teknologien, slik at det visuelle utrykket blir meget spesielt. I tillegg dukker det opp tegneruter i det du utfører visse hendelser, som å drepe noen på en ekstra stilig måte. Det hele er litt vanskelig å beskrive, men vi lover at XIII er virkelig et spill som tiltrekker oppmerksomhet. Meget stilig og meget annerledes.

UbiSoft har naturligvis ikke glemt spillbarheten, med dynamiske mål, muligheter for å snike rundt eller være mer offensiv. Det er et godt utvalg av våpen, gadgets og en solid bakgrunnshistorie.

Spillet skal være tilgjengelig i butikkene i løpet av høsten, og kommer til XBox, GameCube, PS2 og PC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer