Ubuntu 11.04 er ferdig

Introduserer helt nytt utseende, og vi liker det vi ser.

Ubuntu er blitt mer brukervennlig enn tidligere versjoner, mener vi. Dette er mye takket være den nye programvelgeren til venstre i skjermbildet.
Ubuntu er blitt mer brukervennlig enn tidligere versjoner, mener vi. Dette er mye takket være den nye programvelgeren til venstre i skjermbildet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Linux kommer ofte i form av distribusjoner, som betyr at installasjonen består av både operativsystemer og en rekke programmer til de fleste behov. Ubuntu er sannsynligvis den mest brukte Linux-distribusjonen, og nå er versjon 11.04 Nutty Narwhal ferdig utviklet og klar til nedlasting.

Oppgradert

Den mest iøynefallende nyheten er naturlig nok et helt nytt grensesnitt. Unity heter det, og ble brukt allerede på netbook-versjonen av Ubuntu 10.10. Stikkord er ny måte å organisere programvinduer på, samt fingervennlige ikoner og menyer. Ja, for Unity skal være optimalisert for berøringsfølsomme skjermer, herunder nettbrett.

En god del programmer er byttet ut siden sist, Firefox 4 er på plass, og LibreOffice har erstattet OpenOffice. Oppstartstiden skal også være vesentlig forbedret fra tidligere versjoner.

Her har vi tatt noen skjermbilder av noen av nyhetene og funksjonene:

Ubuntu kan installeres virtuelt i Windows, side om side med Windows, som eneste operativsystem, og kan også kjøres direkte fra CD. Vi valgte førstnevnte, noe som kan være smart hvis du allerede har Windows på PC-en din. Da kan Ubuntu avinstalleres som et vanlig WIndows-program, dersom du ikke lenger vil bruke det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer