Ubuntu 11.10 klar i dag

Verdens mest brukte Linux legges ut til fri nedlasting i kveld, 13. oktober.

Ubuntu 11.10 klar i dag
Publisert
Sist oppdatert

I skrivende stund er det om lag 8 timer til Ubuntu 11.10 Oneiric Ocolot legges ut for allmenn nedlasting. Det har gått nøyaktig seks måneder siden forrige versjon, slik det alltid er mellom hver gang Canonical lanserer nye versjoner av verdens mest brukte Linux for skrivebordet.

Fullgodt alternativ

Vi snakker her om et alternativ til Windows på PC-en din, inkludert kontorprogrammer, internettprogrammer, musikk- og videoprogrammer, bildebehandler og en rekke andre ting som gjør at du med stor sannsynlighet kan være produktiv i løpet av minutter etter at det er installert.

Siden forrige versjon har Ubuntu fått et grensesnitt som passer godt også for berøringsfølsomme skjermer.

Les også: Her er en Linux laget for Windows-brukere

Dette er nytt

Den nye versjonen introduserer en rekke nyheter, både på utsiden og under skallet. Den er basert på en ny Linux-kjerne, og det skal for eksempel være enklere å installere 32-bits programmer på 64-bits versjon av operativsystemet, som Skype og Flash.

Det nye Unity-grensesnittet som ble introdusert i versjon 11.04 har fått flere stabilitets-forbedringer og noen utseendeforbedringer basert på tilbakemeldinger fra brukerne. Den største endringen har imidlertid skjedd programvaresenteret, som er totalt redesignet, for å gjøre det enklere å finne applikasjoner og spill man ønsker å installere. Synaptic, som inneholder rubb og rake av ting som kan installeres, er ikke lenger en standard del av Ubuntu.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer