Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

Fortsatt den mest verdige og fullgode erstatteren for Windows og MacOS, mener vi. Av: Gjermund Wiggen

Slik ser skrivebordet ut. Vanlige programmer og innstillinger til venstre. Du kan legge til og fjerne etter eget ønske.
Slik ser skrivebordet ut. Vanlige programmer og innstillinger til venstre. Du kan legge til og fjerne etter eget ønske. Vis mer

I år er det sju år siden Ubuntu så dagens lys, og i løpet av de årene har denne mest brukte og kanskje aller mest brukervennlige Linux kommet veldig langt. Tidligere i oktober kom en helt ny versjon ved navn Oneiric Ocelot. Du kan lese vår nyhetssak her.

Enkelt å installere

Ubuntu kan installeres som eneste operativsystem, ved siden av Windows på samme disk, eller i en virtuell harddisk på Windows-partsjonen. Det tryggeste er enten sistnevnte, eller Ubuntu som eneste operativsystem på harddisken. Hvis du bare ønsker å sjekke det ut, kan det også kjøres direkte fra minneplugg eller CD.

Uansett må du først laste ned et såkalt ISO-image av installasjonsmediet. Dette er 700 MB stort, akkurat så det får plass på en tom CD. Selve installasjonen er unnagjort på maks 15-20 minutter på en nyere PC.

Når du har installert operativsystemet bør du oppdatere programvare og drivere før du gjør noe som helst videre. I Unity-grensesnittet gjøres dette enkelt ved at du klikker på oppdateringsikonet på sidelinjen til Ubuntu på venstre side. Når det er gjort er det lurt å ta en omstart før du utforsker den nye versjonen videre:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer