Ubuntu 9.10 er klar

Verdens mest populære Linux kommer i ny versjon i dag.

Ubuntu 9.10 er klar
Publisert
Sist oppdatert

Mens de fleste er opptatt av Windows 7-lanseringen og oppgraderingsspørsmål, kommer Ubuntu Linux i ny versjon i dag.

Ubuntu Linux er i dag den mest populære utgaven av det åpne kildekode-alternativet til Windows, i følge nettstedet Distrowatch. Men viktigere: Ubuntu løser de aller fleste oppgavene vanlige mennesker bruker datamaskinen til, som surfing, elektronisk kommunikasjon, kontoroppgaver, bilder, musikk og video. Alt er dessuten gratis.

Så hvorfor er det bare noen ganske få prosent av DinSides lesere som benytter Linux? Svaret er nok sammensatt. For det første leveres de fleste PC-er med Windows ferdig installert, for det andre forbinder mange Linux med noe som er uoversiktlig og vanskelig.

Les også: Kjør Windows-programmer i Linux

Skal være enkelt

Det behøver imidlertid ikke å være slik, og Ubuntu tar mål av seg å være blant de aller enkleste Linux-versjonene. Som Windows-bruker er det for eksempel ikke veldig vanskelig for meg å finne ut av det aller meste, og når jeg sitter fast er de fleste løsninger kun et Google-søk unna.

Dessuten kan Ubuntu Linux prøves uten at du behøver å installere operativsystemet først. Du kan ganske enkelt kjøre det direkte fra CD! Det er dessuten også mulig å installere det ved siden av Windows, og fra en oppstartsmeny kan du velge om du vil kjøre Windows elle Linux når du skrur på PC-en.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer