Ubuntu Edge: Mobil og PC smelter sammen

Og det kan bli en realitet allerede innen ett år.

Snart vil du kunne koble mobilen til skjerm, tastatur og mus, og bruke den som om det var en stasjonær PC. Går alt etter planen vil det første eksempelet være i salg om under ett år. Foto: Canonical
Snart vil du kunne koble mobilen til skjerm, tastatur og mus, og bruke den som om det var en stasjonær PC. Går alt etter planen vil det første eksempelet være i salg om under ett år. Foto: Canonical Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Canonical, selskapet bak operativsystemet Ubuntu, har for alvor kastet seg inn i mobilmarkedet. Først kom mobilutgaven av Ubuntu, som et alternativ til Android og iOS, men deres neste eksperiment er langt mer ambisiøst: Mobilen Ubuntu Edge.

Naturlig sammensmelting?

Produktet omtales som et paradigmeskifte innen mobilteknologi, for Ubuntu Edge vil bli de første som kombinerer mobiltelefon og fullverdig PC. Tanken er at man kobler mobilen til en PC-skjerm, mus og tastatur, og vips, får man skrivebordsutgaven av Ubuntu på skjermen og kan jobbe som om man satt ved en helt vanlig PC.

Når man jobber i skrivebordsmodus vil man fortsatt kunne ta inn samtaler, sende tekstmeldinger og så videre, via skjermen. Systemet skal allerede være ferdigutviklet.

Helt rått

En slik konvergens mellom mobilen og PC-en krever imidlertid temmelig mye datakraft, og derfor vil Ubuntu Edge være utstyrt med en toppspekket firekjernet prosessor (mest sannsynlig ARM-basert), 4 GB RAM og 128 GB flashminnebasert lagringsplass.

Mobilens øvrige egenskaper vil også være "cutting edge". For eksempel vil den ha ripefritt safirglass på 4,5 tommer, og være utstyrt med det beste batteriet, den beste antenneløsningen og det beste kameraet som er å oppdrive, ifølge Canonical. Naturligvis vil den støtte alle de siste teknologiene også, inkludert LTE, WiFi i 5 GHz-båndet, Bluetooth 4.0 og NFC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer