Ubuntu Linux 9.10

Til glede for mange Linux-fans ble Ubuntu 9.10 ble lansert torsdag. Vi har prøvekjørt den, og her er våre inntrykk av nyhetene! av Fredrik Bølstad

Her har vi endret bakgrunn og ikoner etter smak. Ubuntu One legger seg som en egen mappe på hjemmeområdet.
Her har vi endret bakgrunn og ikoner etter smak. Ubuntu One legger seg som en egen mappe på hjemmeområdet. Vis mer

Ubuntu Linux er kanskje det aller mest populære gratisalternativet til Windows på vanlige PC-er. Torsdag ble versjon 9.10 lansert, noe du kan lese om her.

Operativsystemet lastes ned i form av en ISO-fil som brennes til CD ved hjelp av et egnet program.

Deretter starter du PC-en med CD-en i drevet. Se i PC-ens instruksjonsbok for å finne ut hvordan PC-en kan starte opp fra CD. Ubuntu Linux kan kjøres fra CD alene, du behøver faktisk ikke å installere det på harddisken.

Du kan også installere det i en virtuell fil direkte fra Windows. Dette er kanskje den enkleste og sikreste måten å installere Ubuntu på, dersom du ønsker å ha både Windows og Ubuntu på en og samme datamaskin. Dette har vi omtalt før, fremgangsmåten er beskrevet i denne artikkelen

Linux er for øvrig beryktet for å ikke være kompatibel med all hardware, og at det ofte medfører masse fikling om noe ikke virker. Selv om dette stadig blir en mindre problem er det ikke til å skyve under en stol at slike problemer fortsatt er ganske vanlig i linuxmiljøet. En veldig kjekk finesse er derfor det nye systemverktøyet som sjekker kompatibilitet med lyd, nettverk, osv. Dette kan gjøres rett fra CD-en! Du kan på den måten sjekke om det vil være noen problemer før du i det hele tatt installerer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer