Ubuntu Netbook remix

Vi byttet ut den medfølgende linuxen på vår Acer Aspire One, og ble mye mer fornøyd.

Ubuntu Netbook remix
Publisert
Sist oppdatert

De aller rimeligste minibærbare/netbook-maskinene er som regel utstyrt med en liten SSD-disk i stedet for harddisk, og kjører en eller annen spesialtilpasset Linux-distribusjon. Det kan fungere bra for mange, men byr ikke alltid på den beste fleksibiliteten.

Vi har selv prøvd å installere Windows XP på en SSD-basert Acer Aspire One, men både installasjonen og brukeropplevelsen gikk så tregt at vi ikke vil anbefale det uten videre.

Det er imidlertid håp for den som ønsker et alternativ til operativsystemet som kommer med maskinen, og det finnes nå flere Linux-baserte operativsystemer som kommer i utgaver som er spesialsydd for å fungere optimalt på PC-er med lavoppløselige, små skjermer.

Den aller beste?

Et av de mest spennende kommer fra Canonical, og heter Ubuntu Netbook Remix. Hvis du har fulgt med på DinSide Data i det siste, vet du at vi har publisert flere artikler om Ubuntu i det siste, i serien "Kom igang med Ubuntu". Netbook Remix er en offisiell, skreddersydd utgave av Ubuntu, myntet på netbooks - med tilhørende intuitive menyer og store ikoner.

En av de største fordelene med Ubuntu er faktisk utbredelsen, det er i dag det mest brukte operativsystemet for datamaskiner, etter Windows og MacOS. Stort utvalg av programmer, løsninger og ikke minst gode sjanser til å finne svar i fora på nettet når man blir sittende fast, kommer som som naturlige følger av dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer