Uklar skjerm på bærbar

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har nettop fått meg ny hjemme-pc fra Dell (Inspiron 8600 med widescreen). Mitt problem er at grafikken spesiellt på Internett er noe uklar. Jeg ser tydelig forskjell mellom skjermen jeg har på jobben og den jeg har på min bærbare. Supporten som jeg kan ringe er det ingen hjelp i derfor håper jeg du kan hjelpe meg. Jeg har fått tilsendt nye drivere til skjermkortet som de mener kan fikse problemet, men da jeg kjører disse får jeg feilmeldingen "Resources files missing".

Mvh Joacim

Datadoktoren svarer

Hei

Dette høres merkelig ut. Jeg har selv en Dell 8600, en bekjent har også kjøpt en slik pluss at vi har en testmaskin i redaksjonen. De to førstnevnte har skjerm med 1680 x 1050 punkter, den siste har den høyeste oppløsningen på 1920 x 1200 punkter.

Hvis du har justert oppløsningen på skjermen til noe annet enn det LCD panelet faktisk har, får du et uklart bilde. Spesielt er dette synlig på tekst og grafiske figurer som kurver og streker, i langt mindre grad på bilder og video.

Sjekk derfor at skjermoppløsningen er satt til riktig verdi, som er helt til høyre på spaken under Egenskaper for skjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer