UlteOS - et helt operativsystem i nettleseren din

At alt skal skje i nettleseren, er det en drøm eller et mareritt?

Publisert
Sist oppdatert

At PCen er så personlig er en styrke og en plage. At du har alt du trenger av dokumenter og filer bare noen tastetrykk eller museklikk unna har revolusjonert tilværelsen på mange områder. Men noen ganger har du ikke tilgang til din egen maskin, og skulle gjerne hatt tilgang til både egne data og aktuelle programmer.

Da er det duket for den virtuelle PC, hvor du kan få tilgang til alt du trenger på hvilken som helst PC som er koblet opp på Internett. Og vinduet ut mot den virtuelle PCen er nettleseren.

Mange alternativer

Det finnes flere løsninger som vi allerede har skrevet om. Google har en velutviklet løsning som fungerer utmerket for mange brukere. Her finner du både skriveverktøy, regneark og presentasjonsverktøy.

Men en mer omfattende løsning finner vi i Ulteos virtuelle desktop. Her får du opp en hel skjermflate, som om du styrte en annen PC (eller en virtuell PC på din egen maskin).

Ulteo Online Desktop

Ulteo er et firma som ble startet av veteraner i Open Source-miljøet, Gaël Duval (Mandrake Linux), Thierru Koehrlen og Vincent Branger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer