Ultimate Edition - Ubuntu på steroider

Man tager 1 stk populær Linux, raffinerer den, og vips - så får man Ultimate Edition.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes etter hvert ganske mange Linux-distribusjoner som baserer seg på populære Ubuntu Linux. Vi har tidligere blant annet omtalt Linux Mint, som etter vår mening er blant de aller mest brukervennlige.

For uinnvidde kan vi opplyse om at et er snakk om operativsystemer til PCen din, fullastet med programmer som løser de fleste dagligdagse oppgaver - og som regel uten at det koster deg fem flate øre.

Les også: Her er vår Linux-favoritt

Komplett pakke - rett fra platen

Denne gangen har vi fått øynene opp for en annen godbit for alle som er interessert i et gratis alternativ til MacOS og Windows. Navnet på distribusjonen er rett og slett Ultimate Edition, og som navnet antyder har utviklerne høye tanker om produktet sitt.

I praksis er det en Ubuntu-distribusjon som er finjustert og konfigurert til fingerspissene, hva funksjonalitet, maskinvarestøtte og grensesnitt angår. Her har man ikke bare gjort innpakningen langt lekrere, man har også fylt på med multimedia og alle tenkelige kodeker, drivere (inkludert full iPod-support), skrivebordstemaer, bakgrunnsbilder, ikoner og programmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.