UltraSpeed CompactFlash og USB 2.0 kortleser

Nye minnekort som skilter med 26x hastigheter, er det noe å vinne på dette? Vi har testet, sammen med en ny kortleser for USB 2.0

UltraSpeed CompactFlash og USB 2.0 kortleser
Publisert
Sist oppdatert

Har du skaffet deg digitalkamera med høy oppløsning? Da har du kanskje også vurdert å skaffe deg et minnekort med høy kapasitet for slippe å overføre data til PCen til stadighet.

Synes du overføringen går tregt? Du synes kanskje at det er knotete å koble til USB-ledningen hver gang, og kanskje det er et gummideksel over kontaktene som begynner å bli slitt.

Kanskje tiden inne for en liten kortleser, som står fast tilkoblet til PCen og overfører bildene fra minnekortet, raskt og enkelt uten fikling med kabler osv.

CompactFlash og X-faktoren

Mange fabrikanter opererer med et antall X som skal indikere at hastigheten er høy. I dette tilfellet er verdien av X ”stjålet” fra CD-ROM-parametrene, og betyr 150kb/sekund.

Dette har imidlertid ingen ting med generasjoner av CompactFlash-kort å gjøre. Har du et eldre CF-kort, så er ikke dette 26 ganger langsommere enn et nytt på 26X...

Men X-faktoren er ikke spesifisert i noen standard, så hva som egentlig ligger til grunn, om det er skriving eller lesing, og under hvilke betingelser - det kan man bare gjette seg til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer