Ultratynne minnebrikker gir 128 MB SmartMedia

Ørsmå minnebrikker åpner for en rekke spennende dataprodukter i årene som kommer. Digitale kameraer, håndholdte PCer og MP3-spillere har alle behov for lagring, og Toshiba lanserer nå en helt ny teknikk som gjør kretsene syltynne.

Ultratynne minnebrikker gir 128 MB SmartMedia
Publisert

Toshiba har lansert en ny innpakning som de kaller PTP – Paper Thin Package. Denne er bare en tiendedel så tykk som tidligere kretser, som gjør det mulig å lage en rekke nye produkter. Samtidig vil det bli mulig å mangedoble kapasiteten for eksisterende produkter.

I første omgang vil Toshiba bruke teknikken til å produsere SmartMedia minnekort med fire ganger kapasiteten i forhold til dagens løsninger. SmartMedia brukes først og fremst i digitale kameraer, og det var Toshiba som utviklet SmartMedia-kortene i utgangspunktet. Den nye teknologien gir en kapasitet på hele 128 MB. Frem til nå har flere produsenter av digitale kameraer forlatt SmartMedia til fordel for CompactFlash, fordi kapasiteten på SmartMedia har vært for lav. Dette kan endre seg nå.

Nye bruksmåter

I produksjonen kan kretsene enten monteres lagvis for bruk i minnekretser, eller monteres i en tynn, fleksibel innpakning og så legges på tape.

På grunn av tykkelsen, vil også kretsene bli vesentlig mer fleksible, og kan derfor limes fast på mange typer objekter, til og med på runde gjenstander. Dette gjør det mulig å bruke kretsene i helt nye produkter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.