Umax med Firewire-skanner

Firewire er et godt alternativ til USB og SCSI for tilkobling av skannere, harddisker, videokameraer osv. Nå kommer Umax - som første produsent - med en komplett skanner-pakke basert på Firewire.

Umax med Firewire-skanner
Publisert

Firewire er et godt alternativ til USB og SCSI for tilkobling av skannere, harddisker, videokameraer osv. Nå kommer Umax - som første produsent - med en komplett skanner-pakke basert på Firewire.

Når du skal hente data fra en skanner eller et digitalt videokamera, trenger du en tilkobling mellom PC og enheten som er så rask som mulig. Det er flere alternativer, og de mest aktuelle er USB, parallellport, SCSI og FireWire.

USB og parallellport har ca. samme hastighet, og klarer maks 1,5 MB i sekundet. Dette er mer enn nok for enkle overføringer fra digitale kameraer o.l. SCSI er mye raskere (og mye dyrere), og kommer i varianter fra 4 MB i sekundet (SCSI-1) til 80 MB i sekundet (Wide Ultra2 SCSI).

Firewire (eller IEEE 1394 som er det egentlige navnet) ble utviklet av Apple, og finnes som standard i alle nyere Apple-modeller. Firewire kan overføre data med en hastighet på opp til 50 MB i sekundet, og er spesielt egnet til å håndtere mediastrømmer fordi den kan levere dataene med en garantert hastighet.

Komplett pakke fra Umax

Skannerprodusenten Umax er tidlig ute med å levere skannere med Firewire, og er nå på markedet med modellen Astra 6450. Denne skanneren har en oppløsning på 600 x 1200 dpi med en fargedybde på 42 bit. Skanneren leveres med et Firewire-kort for montering i PCen. I tillegg kan Astra 6450 skanne dias, og det gjør jo pakken betydelig mer attraktiv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer