- Umulig å fakke piratene

Nytt program skjuler identiteten til fildelerne.

- Umulig å fakke piratene
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene i en rekke land strammer nå grepet rundt fildelerne og nettverkene som tilgjengeliggjør piratkopierte filmer, musikk og dataprogrammer.

Trusselen om at IP-adresser skal kunne utleveres til politiet har blant annet ført til at trafikken på blant annet Pirate Bay har krympet betraktelig, blant annet i Sverige.

Les også: The Pirate Bay uten risiko

Piratene et hestehode foran

Men den som trodde at myndighetene, plate- og filmbransjen var i ferd med å vinne over hobbypiratene, må muligens ta sitt standpunkt opp til vurdering. Den som er interessert i å piratkopiere, ser nemlig alltid ut til å finne nye veier til målet.

Denne gangen handler det om å bruke bittorrent-nettverk med skjult IP-adresse, eller sagt med andre ord, skjult identitet.

- Umulig å avsløre

Ved hjelp av gratisløsningen BitBlinder går ikke trafikken direkte til bittorrent-nettsiden, men via flere noder, og all trafikk mellom disse blir kryptert. På den måten hevder utviklerne at det skal være helt umulig å avsløre hvem som laster ned hva og fra hvor.

BitBlinder anonymiserer ikke bare fildelingen, men også surfing generelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer