Under 2 kroner for DVD+R

Prisene på brennbare DVD-plater har rast den siste tiden, og fås nå helt ned i under 2 kroner pr stk.

Under 2 kroner for DVD+R
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere bemerket at prisene på DVD-brennere har punktert fullstendig. Nå står DVD-platene for tur.

Norges største nettbutikk for datautstyr, Komplett, selger denne uken DVD+R plater med 4,7 GB kapasitet for under 2 kroner pr stk. Platene er av merke Samsung, og kan brennes i 4x hastighet. De leveres på såkalt spindel, dvs uten omslag eller cover.

For halvannet år siden ville tilsvarende mengde plater kostet 5-6.000 kroner.

Du må riktig nok kjøpe 200 stk for å få dem til denne prisen, men en pakkepris på 395 kroner ser ikke akkurat ut til å skremme kjøperne.

Ekstreme salgstall

- Salget av DVD-plater har eksplodert, forteller innkjøper Steffen Kortner i Komplett til DinSide Data. - Vi kjøpte et parti på 380.000 plater til en god pris fra Samsung, og har i løpet av to dager solgt 156.000 av dem til norske kunder.

Og selv om tilbudet er av begrenset varighet, er det lite som tyder på at det vil bli mye dyrere på sikt. Lav dollarkurs er noe av forklaringen.

- Selv om dette er et tilbud av begrenset varighet, regner vi med at prisen på sikt ikke vil overstige 2,50-3 kroner pr plate. Prisutviklingen går bare en vei, til tross for at produsentene melder om mangel på plast og har redusert produksjonen, fortsetter Kortner, og legger til at 8x-platene står for tur i "billig-hyllene".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer