Under panseret på Windows 98

Ønsker du større kontroll over Windows? Da er det lille programmet Tweak UI midt i blinken. Programmet lar deg tilpasse og justere mange egenskaper i Windows som ellers er svært vanskelig tilgjengelig.

Publisert

Flere lesere har sendt epost til Datadoktoren og tipset om dette programmet, og i denne artikkelen gir vi deg noen smakebiter på hva det kan gjøre, så kan du selv avgjøre om det passer ditt bruk.

Har du Windows 98 i første utgave, finner du programmet på den originale CD-platen i katalogen \tools\reskit\powertoy. Programmet er dessverre fjernet i Windows 98 Second Edition, men bladet Winmag har fått lov av Microsoft å legge det ut til gratis nedlasting fra denne lenken.

Mange muligheter

Programmet er laget av entusiastiske utviklere i Microsoft, som ønsket å tilby flere justeringsmuligheter. F.eks. kan du få undermenyer til å komme frem raskere, eller du kan kontrollere om Windows skal vise logoen sin når Windows starter. Dette er bare smakebiter - det er svært mange muligheter.

Slette referanser til avinstallerte programmer

For en tid tilbake svarte vi en leser på hvordan han kunne fjerne referanser til programmer som var fjernet i Legg Til/Fjern Programmer i kontrollpanelet. Dette medførte at flere lesere tipset oss om at Tweak UI har en egen funksjon for dette, som kun krever at du klikker på referansen og klikker Remove.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer