Ungdomsfrafall på Facebook

Er den utrolige populære nettjenesten i ferd med å miste grepet på de yngste?

Ungdomsfrafall på Facebook
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange nettsteder som kan skilte med 250 millioner registrerte brukere, og det er garantert ikke mange som kan skryte av at hele 120 millioner av dem logger seg på hver eneste dag.

Facebook har hatt en nesten magisk tiltrekningskraft på nettbrukere verden over, men én gruppe kan se ut til å ha fått seg en overdose: Ungdommen.

Betydelig nedgang

Ifølge medieanalytikere hos britiske Ofcom faller nå før første gang siden Facebook oppsto andelen brukere mellom 15 og 24 år. Guardian melder at denne aldersgruppen ikke viser tegn til å være mindre på nettet enn før, men likevel faller tilstedeværelsen på Facebook fra 55 prosent i fjor til 50 prosent i år.

Det er naturligvis fortsatt imponerende at halvparten av alle nettbrukere i dette segmentet har en Facebook-profil, men en skal ikke se bort fra at foreldre, lærere og andre litt for voksne bekjente gjør at ikke alle ungdommer føler seg like komfortable på den populære nettverkstjenesten.

Gruppen over 15-24-åringene, de mellom 25 og 34, øker nemlig tilstedeværelsen sin til 46 prosent, sammenliknet med 40 prosent i fjor, i tillegg til at 30 prosent av alle britiske voksne har Facebook-profil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer